Březen 2012

Vysílání STTV 13. týden 2012


Čistírna odpadních vod po nákladné rekonstrukci prochází zkušebním provozem. Cvičení policistů ukázalo zásah proti chuligánům na sportovních stadionech. Strakonické basketbalistky ukončily sezónu, v lize jim patří deváté místo ...

Modernizovaná čistírna pracuje ve zkušebním provozu


Zkušebním provozem prochází modernizovaná čistírna odpadních vod ve Strakonicích. Odborníci nyní zjišťují, jak nová technologie pracuje a jaké problémy je třeba ještě vyřešit. Dva roky trvala rekonstrukce a intenzifikace čistírny odpadních vod ve Strakonicích, která zahrnovala generální opravu stávající čisticí linky a vybudování linky nové. Po dokončení stavební a technologické části byl nedávno zahájen zkušební provoz celého zařízení. Na podzim 2012 by pak čistírna měla přejít do běžného režimu. „Musíme si odzkoušet, jak jednotlivá zařízení pracují, jak se mají řídit, aby vyčištěná voda měla co největší kvalitu,“ uvedl Luděk Míka z Technických služeb Strakonice.

Zastupitelé řešili budoucí kapacitu školek


Zastupitelé na svém posledním zasedání diskutovali o řešení kapacity mateřských školek ve Strakonicích. Opoziční zastupitelku Miladu Vlasákovou zajímalo, proč město neobnoví provoz mateřinky v Ellerově ulici a jak v budoucnu využije nově vzniklé třídy dvou stávajících školek. Zasedání strakonického zastupitelstva se konalo v polovině března a mimo jiné se mluvilo o řešení kapacity mateřských školek. Od září bude otevřena odloučená třída MŠ U Parku, a to v přízemí bývalé školní budovy v Lidické ulici.

Na Strakonicku několikrát hořela suchá tráva


Napilno měli hasiči na Strakonicku třetí březnový víkend. Hned v několika případech totiž vyjížděli k požárům suché trávy. Celkem sedmkrát během tří dnů museli v polovině března profesionální i dobrovolní hasiči ze Strakonicka zasahovat při požárech travních a lesních porostů. V pátek 18. března hořelo asi šest hektarů trávníku u Mladějovic. V sobotu kolem poledne pak hasiči likvidovali oheň na dvou zahradách v Sousedovicích, o hodinu později plameny úřadovaly u Nahořan, třetí zásah hasičské jednotky provedly večer u Pracejovic. Ani neděle nebyla klidnější. Dvakrát ze stejných příčin hořelo na Blatensku a jednou v Nebřehovicích u Strakonic.

Neopatrný důchodce uhořel při pálení trávy

O tom, že i pálení suché trávy může mít tragickou dohru, svědčí případ z minulého čtvrtka. Ve vesnici Vlčeves na Táborsku právě při vypalování travního porostu uhořel devětasedmdesátiletý muž. (bob)

Policisté nacvičovali zákrok proti agresivním fanouškům


Fotbaloví a hokejoví chuligáni řádili na strakonických stadionech. Šedesátka policejních těžkooděnců proti nim napřela veškeré síly a ubránila majetek v řádech milionů korun. Tak by mohla vypadat zpráva ze čtvrtečního dění na strakonické Křemelce, kdyby se nejednalo o taktické cvičení policejní pořádkové jednotky. Při čtvrtečním zákroku proti agresivním fotbalovým a hokejovým fanouškům padaly výrazy jako „policejní brutalita,“ „dáme góla, dáme“ a další, přičemž vzduchem létaly dělobuchy, lahve a pneumatiky.

Začátek jara se fotbalistům nepovedl


Nepříliš šťastně vstoupili fotbalisté Strakonic do jarní části divize. Mrzet je může především domácí prohra s Čížovou. Pokusit se o postup do III. ligy – takový byl cíl divizních fotbalistů SK Strakonice 1908 před druhou polovinou sezóny. Strakonice, které působí jako farma českobudějovického Dynama, však za splněním tohoto úkolu nevykročili zrovna nejlépe.

Basketbalistky vypadly v play-off


Sezóna pro strakonické basketbalistky skončila. V osmifinále play-off jihočeské družstvo nestačilo na VŠ Praha. Basketbalistky BK Strakonice neobhájí loňské třetí místo v nejvyšší soutěži žen. Rozhodla o tom série tří zápasů ve vyřazovací části ženské basketbalové ligy proti VŠ Praha. Svěřenkyně Marcely Krämerové přitom do play-off vstoupily nadějně, v prvním pražském utkání vedly už o osmnáct bodů, ale vedení neudržely a nakonec prohrály 71 : 81.

Krämerová už není trenérkou Strakonic

Nejaktuálnější zpráva, která se objevila na internetových stránkách strakonického klubu, uvádí, že trenérka Marcela Krämerová po vzájemné dohodě s vedením klubu ve Strakonicích končí. Za celou sezónou strakonických basketbalistek se podrobněji ohlédneme příští týden. (bob)

K hokejistům HC Strakonice se vrací S. Kašpar

Ke změně na trenérském postu dochází i v případě hokejistů HC Strakonice. Po odstoupivším Václavu Křivancovi povede strakonický tým Stanislav Kašpar, který na tomto postu působil naposledy v sezóně 2006/2007. V minulých letech Kašpar trénoval vimperské muže. (bob)