Květen 2012

Vysílání STTV 22. týden 2012

See video

Obyvatelé sídliště Stavbařů diskutovali s vedením města o problémech ve svém okolí. Drachkov se i letos pouští do boje o prestižní titul Vesnice roku. Malí fotbalisté nově vzniklého klubu FK Junior Strakonice patří k nejlepším v kraji.

Hlavním tématem Čaje o páté byl nedostatek parkovacích míst


Vzrušená atmosféra panovala na pátečním čaji o páté. Obyvatelé sídliště Dukelská a Stavbařů využili možnosti a upozornili starostu a místostarostu Strakonic a také městské úředníky na to, co by se dalo v okolí jejich bydliště vylepšit.

Drachkov bude bojovat o titul Vesnice roku


Do souboje o prestižní ocenění Vesnice roku se podruhé pouští Drachkov na Strakonicku. Malá obec ležící šest kilometrů jihozápadně od okresního města po loňském částečném úspěchu v této soutěži letos pomýšlí na nejvyšší příčky.

Prestižní soutěže se ze Strakonicka zúčastní šest obcí

Do krajského kola 18. ročníku soutěže o titul Vesnice roku se ze Strakonicka přihlásilo celkem šest obcí. Vedle Drachkova jde ještě o Dřešín, Cehnice, Řepici, Drahonice a Čestice. (bob)

Výtvarnice protestuje proti stíhání před budovou policie


Třetím týdnem protestuje sedmačtyřicetiletá malířka Jindřiška Nazarská proti svému obvinění. Ubytovala se přímo u vchodu do budovy strakonického policejního územního odboru a za stíháním vidí snahu znemožnit jí kandidaturu na prezidentku republiky.
Jindřiška Nazarská, původem učitelka, je od roku1993 na volné noze. Na internetu našla možnost přivýdělku u švédské společnosti, se kterou na dálku uzavřela dohodu o provedení práce. Podle ní trvala spolupráce 14 dní, než zjistila, že jde o podvod. Jenže v prosinci jí přišlo trestní stíhání. „Oni říkají, že jsem se dopustila legalizace výnosu z trestné činnosti z nedbalosti. Protože oni za tu dobu okradli někoho z Německa a mně prošly pod rukama ty peníze z nekalé činnosti. To jsem se dozvěděla až potom, že jsem ty peníze proprala,“ vysvětlila Nazarská.

Malí fotbalisté bojují o titul krajských přeborníků


Budoucnost strakonického fotbalu nemusí být vůbec špatná. Svými výsledky to letos dokazují ti úplně nejmenší reprezentanti nedávno vzniklého klubu FK Junior Strakonice.
Úspěšně si v této sezóně počíná mladší i starší přípravka strakonického Junioru. Oba týmy hrají krajský přebor a v konkurenci třinácti družstev z celých jižních Čech ve svých věkových kategoriích patří k nejlepším. Starší celek, vedený trenéry Josefem Marcem, Jakubem Horákem a Václavem Maříkem, dokonce čtrnáct dnů před závěrem soutěže vede tabulku. I když třetí květnovou neděli letos vůbec poprvé prohrál, na domácím hřišti s Trhovými Sviny v poměru 6 : 8, na druhé straně dokázal dvakrát porazit například Dynamo České Budějovice. „Myslím si, že jsme předváděli celou sezónu skvělé výkony a není divu, že jsme na prvním místě. Určitě zaslouženě,“ uvedl Jakub Horák, trenér FK Junior Strakonice.

Překvapené házenkáře dekorovaly Řepické babči


Vřelá objetí řepických žen, jejich umouněná políbení a perníkové medaile udělaly tečku za úspěšnou sezonou strakonických házenkářů. Překvapení v podobě černošských tanečnic přichystali pro nic netušící hráče jejich příznivci. Na to, jak závěrečné derby s Pískem a samotné oslavy vypadaly, se podívejte v následujícím příspěvku.

Informace z jednání městské rady najdete na internetu

Pokud vás zajímá, co projednali radní a zastupitelé města Strakonice, máte možnost prostudovat si přijatá usnesení stejně jako dokumenty, které slouží jako podklady k rozhodování. Materiály se nacházejí na webu strakonice.eu, pod položkami Samospráva a Jednání Rady a Zastupitelstva. (mav)

Strakonická televize je i na facebooku

Strakonická televize je od 21. května na Facebooku. Vedle aktuálního týdenního bloku tam každé pondělí naleznete ještě další informace jako například odkaz na server Regionálnitelevize.cz, V rámci programu této televize vysíláme i my na satelitu Astra. Do facebookového vyhledávače stačí zadat název STTV – Strakonická televize. (mav)

Ve Strakonicích vystoupí nejlepší mažoretky z Čech

Podíváte se rádi na ladné pohyby slušivě oblečených dívek, které koordinovaně cvičí v mažoretkových formacích? Pak si nesmíte nechat ujít Zemské finále Čech, jež budou první červnový víkend hostit Strakonice. Postupovou přehlídku zahájí v sobotu 2. června ve 13,30 hodin tradiční průvod městem, za půl hodiny pak na mostě Jana Palacha začíná první část soutěže – pochodové defilé. Od 19,30 následuje Show Group v Domě kultury. Nedělní program, který se odehraje v letním kině, je zcela vyhrazen pódiovým formacím. Dopoledne to budou dětské mažoretky, odpoledne pak juniorky a seniorky. (bob)