Červenec 2012

Vysílání STTV 31. týden 2012

See video

Do poloviny srpna bude upravena plocha tržnice ve Strakonicích. Policisté dohlížejí na bezpečný provoz na prázdninových silnicích. Výstavy na hradě přibližují historii mezinárodních dudáckých festivalů ...

Tržnice dostane nový povrch, inženýrské sítě i stánky


Další část městského centra ve Strakonicích se začíná měnit k lepšímu. Stavebníci v těchto dnech upravují plochu tržnice u kostela sv. Markéty, a pokud město sežene dostatek peněz, objeví se tu v dohledné době i nové moderní stánky.

Město vloni od státu dostalo méně peněz


Závěrečný účet města Strakonice, který mapuje jeho hospodaření za celý uplynulý rok, byl na posledním jednání zastupitelů schválen. Mimo jiné ukázal, že celkové příjmy ze státního rozpočtu byly loni zhruba o dvacet milionů korun nižší.

Policisté dohlížejí na prázdninový provoz


I strakoničtí dopravní policisté teď kvůli bezpečnějším návratům z dovolených dohlížejí ve zvýšené míře na silniční provoz. Během tří prázdninových týdnů vykonávali kromě klasických hlídek také šest rozsáhlejších bezpečnostních akcí.
Doslova jako s houbami po dešti je to teď s dopravně bezpečnostními akcemi na Strakonicku. Kromě běžných silničních hlídek se můžeme s policisty setkat i v rámci různě zaměřených kontrolních akcí, a to až dvakrát do týdne. „Pravidelně probíhají dopravně bezpečnostní akce. Jedná se o celorepublikové ale i okresní. Od začátku letních prázdnin jich proběhlo šest,“ řekla Jaromíra Nováková, strakonická policejní mluvčí.

Strakonicko má dva dopravní psychology


Od letošního srpna provádí dopravní psychotesty pouze psycholog, kterému ministerstvo dopravy udělilo akreditaci. Vybodovaný řidič musí při žádosti o navrácení řidičského průkazu doložit jeho posudek. Na Strakonicku jsou akreditovaní psychologové pouze dva a zájemců o navrácení řidičského průkazu za letošní půlrok téměř jedna stovka.

Na Strakonicku se vybodovala téměř stovka řidičů

Vedle 92 vybodovaných řidičů eviduje odbor dopravy Městského úřadu ve Strakonicích dalších 44 lidí, kteří na silnicích nasbírali dvanáct bodů, přestože nikdy řidičský průkaz nevlastnili. Celkový počet řidičů na Strakonicku se pohybuje kolem 35 tisíc. (mav)

Výstavy připomínají historii dudáckého festivalu


Do zahájení jubilejního XX. mezinárodního dudáckého festivalu ve Strakonicích zbývá necelý měsíc. Už v těchto dnech ale můžete navštívit akce, které s folklorní přehlídkou úzce souvisejí. V rámci samotného festivalu pak dojde i na křest „dudácké“ knihy.

Handicapovaní sportovci přijeli na bazén už podvacáté


Více než tisícovka plavců s handicapem se za dvacet let naučila plavat dle metodické řady Kovář-Nevrkla. Jejich sdružení Kontakt bez bariér stejně dlouhou dobu jezdí na soustředění do Strakonic. Nad XX. Plaveckým létem převzali záštitu hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola a starosta Strakonic Pavel Vondrys.

Výstavba teplovodu si vynutila změny v dopravě

S dopravním omezením musí v nejbližších dnech počítat řidiči na některých místech Strakonic. Až do 11. srpna je vzhledem k výstavbě teplovodů zcela uzavřena ulice Želivského v úseku od křižovatky s ulicí Profesora A. B. Svojsíka a ulicí Svatopluka Čecha ke křižovatce s ulicí Husova. Do 20. srpna nebude možné projet ulicí krále Jiřího z Poděbrad v úseku od křižovatky s ulicí Plánkova ke vjezdu do areálu odboru dopravy městského úřadu. Také v tomto případě je důvodem uzavírky výstavba teplovodu. (bob)

Tragická nehoda u Drahonic zastavila dopravu

Celkem sedm lidí bylo 20. července zraněno při jedné z nejtragičtějších nehod letošního roku na Strakonicku. Řidič jedoucí ve směru na České Budějovice nezvládl u Drahonic levotočivou zatáčku a v protisměru čelně narazil do vozidla BMW. Policie na několik hodin dopravu na hlavním tahu zastavila. (mav)