Leden 2013

Vysílání STTV 5. týden 2013

See video

Architekt Kiszka ukázal, jak by mohly vypadat budoucí Strakonice. Šestatřicátou památkou okresního města se stal někdejší sirotčinec. Rok 2012 přinesl strakonickým sportovcům řadu vítězství.

Přednáška přiblížila budoucí podobu Strakonic


Jak mohou vypadat Strakonice budoucnosti? Je vůbec ještě možné napravit necitlivé stavební zásahy, k nimž ve Strakonicích došlo? Tyto otázky byly hlavním tématem besedy, která se konala v Rytířském sále strakonického hradu.

Bližší informace o studii získáte na webu

Podrobné informace o studii Josefa Kiszky získáte na webových stránkách města Strakonice v sekci Podnikatel – územní plánování a územní plánovací dokumentace. (bob)

Hasiči odstraňovali sníh a rampouchy ze střech


Pravé zimní počasí, které na Strakonicku panovalo v minulých dnech, nepřináší pouze zimní radovánky dětem a dospělým, ale i různé starosti. Například jen od pondělí 21. ledna do pátečního poledne 25. ledna museli profesionální hasiči přímo ve Strakonicích vyjíždět celkem dvanáctkrát, aby odstranili nebezpečné sněhové převisy a rampouchy ze střech domů. Hodně práce měli třeba u budovy banky na Velkém náměstí, kde byly kusy ledu těžké až několik kilogramů. (bob)

Bývalý sirotčinec je další strakonickou památkou


Strakonice mají novou kulturní památku. Stala se jí sto let stará budova někdejšího sirotčince, která stojí v Husově ulici.

Přehled nejdůležitějších sportovních událostí v roce 2012


Rok 2012 byl bohatý na zajímavé události i ve světě strakonického sportu. Přehled toho nejdůležitějšího přináší následující příspěvek.

Ve Strakonicích se tentokrát vyhlašovaly dvě ankety o nejlepšího sportovce okresu za rok 2011. V té tradiční, kterou pořádá Strakonický deník, zvítězil v hlavní kategorii rallyecrossový jezdec Roman Častoval. Anketa Týdeníku Strakonicko vybrala za sportovní královnu basketbalistku Zoru Škrabalovou. V obou případech se Trenérkou roku stala Marcela Krämerová, která strakonické ženy přivedla k bronzovým medailím v nejvyšší soutěži basketbalistek.

Mění se ceny jízdného v MHD

Od února se ve Strakonicích mění ceny jízdného v městské hromadné dopravě. Například základní jízdní v I. tarifním pásmu bude 8 namísto dosavadních 7 korun, děti od 6 do 15 let zaplatí o korunu více, tedy pět korun. Novinkou je, že lidé starší 65 let budou moci využít roční jízdenku v ceně 200 korun. Dosud sedmdesátiletí a starší senioři jezdili městskou hromadnou dopravou zdarma. (bob)

Nadšenci upravili lyžařské stopy v okolí Strakonic

Podmínky k lyžování jako na horách měli v minulých dnech vyznavači aktivního pohybu v okolí Strakonic. Díky nadšení několika dobrovolníků, především však Viléma Jirouše mladšího a Petra Jůzka, se totiž v okolí strakonické čtvrti Habeš podařilo skútrem upravit 13 kilometrů běžeckých stop. Začátek je u habešského koupaliště a dále upravená trasa v mírně zvlněném terénu prochází pod Kuřidlem, Hliničnou a Opeřovou až k lomu u Krt a zpět. (bob)

Basketbalisté letos ještě neprohráli

Skvělým způsobem si zatím v roce 2013 vedou druholigoví basketbalisté Strakonic. Svěřenci Milana Jandy vyhráli všechna čtyři lednová utkání, byť zápasy hráli na hřištích soupeřů. V tabulce se strakonický tým posunul na druhé místo za vedoucí Teplice. Další utkání, tentokrát už v domácím prostředí, čekají Strakonice první únorový víkend. Nejprve se v sobotu 2. února utkají s Karlovými Vary, o den později pak přivítají Kladno. (bob)

Vysílání STTV 4. týden 2013

See video

Na území Strakonic v současnosti přebývá asi desítka bezdomovců. Sněhová nadílka se ve druhé polovině minulého týdne zasypala Strakonicko Mladí designéři z Volyně vystavují svá díla ve strakonickém hradě.