Květen 2013

Strakonická TV: Zpravodajství 22/2013

See video

Mezinárodní bienále Žena 2013 už zná vítěze - Grand Prix města Strakonice putuje do Asie. V soutěži Vodohospodářská stavba roku 2012 zvítězil projekt modernizace úpravny vody v Hajské. Ve Volyni skončila celostátní přehlídka amatérského divadla.

Grand Prix 14. ročníku fotografické výstavy ŽENA putuje do Číny


Pětičlenná mezinárodní porota vybrala ve Strakonicích nejúspěšnější fotografie od profesionálních i amatérských tvůrců letošního 14. ročníku mezinárodního fotografického bienále „Žena/Women Strakonice 2013. Porota v souladu s předpisy Mezinárodní federace umělecké fotografie posoudila celkem 2578 snímků, které do soutěže zaslalo 342 autorů ze 46 zemí světa. Porotce Garik Avanesian potvrdil, že Grand Prix města Strakonice obdržel čínský autor Jianyong Zhou za snímek Bez názvu 3, ale české autory také potěšil: „ Česká republika dostala šest ocenění, mezi kterými jsou dvě zlaté medaile,“ řekl krátce po rozhodnutí mezinárodní poroty.

Den s armádou na letišti V Lipkách se vydařil


Vojáci 25. protiletadlové raketové brigády pozvali veřejnost třetí květnovou neděli na strakonické letiště V Lipkách. Zájemci měli možnost zhlédnout ukázky protiletadlových raketových systémů, které má ve výzbroji strakonická brigáda. Moderní vojenská technika zaujala nejen děti,ale i dospělé. Nechyběla ani ukázka bojového umění MUSADO, které se v armádě začalo vyučovat po roce 1989. Po rozdělení Československa v roce 1993, se MUSADO stalo oficiálním bojovým uměním české armády.

Jen špičkové soubory jedou do Hronova, Volyňští ale vyhráli u všech


Do Volyně se sjely špičkové amatérské divadelní soubory z celé České republiky, aby ve dvou prodloužených květnových víkendech předvedly to nejlepší, co letošní amatérská scéna nabízí. V sále Na Nové se totiž konal 2. ročník celostátní přehlídky amatérského činoherního a hudebního divadla - Divadelní Piknik Volyně 2013. Ale nejen divadlem je živ neprofesionální divadelník. Poprvé se ve Volyni konal také Burke cup 2013, soutěž divadelních týmů v disciplínách inspirovaných slavnou volyňskou inscenací Podivuhodné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho. O přízeň lektorského sboru v roli odborné poroty se v celostátní přehlídce ucházelo sedmnáct souborů.

Ocenění pro úpravnu vody v Hajské

Rekonstrukce a modernizace úpravny vody v Hajské v letech 2010 až 2011 byla oceněna v soutěži Vodohospodářská stavba roku 2012, kterou vyhlásil Svaz vodního hospodářství České republiky. Vítězný projekt zpracoval Sweco Hydroprojekt a investorem bylo město Strakonice, za které ocenění převzal v Praze místostarosta Pavel Pavel. Strakonická televize se k této pro město důležité přestavbě vrátí ještě v příštím týdnu.

Miroslav Vondřička slaví osmdesátiny

Neuvěřitelných osmdesát let oslaví nestor strakonického basketbalu Miroslav Vondřička 29. května. Minulý pátek mu přišli pogratulovat jeho přátelé a kolegové do strakonické sportovní haly, ve které oslavu narozenin slavného trenéra uspořádal Basketbalový klub Strakonice. Ke gratulaci se připojuje také Strakonická televize, která se k významnému životnímu jubileu Miroslava Vondřičky vrátí příští týden.

Roman Častoral získal zlatou medaili

Velkého úspěchu dosáhl rallycrossový závodník Roman Častoral z Katovic, neboť se vrátil z evropského závodu ve francouzském Essay se zlatou medailí. Nyní míří pilot do maďarského Nyirádu na evropský šampionát. Častoral je v evropské špičce na průběžně druhém místě, kdy na vedoucího Švéda Larse Larsona ztrácí pouhý jediný bod.

Přijďte podpořit domácí mažoretky

Ještě nevíte kam o víkendu? Pak pro vás máme pozvánku na Zemské finále Čech klasických mažoretek, které se uskuteční ve Strakonicích 1. a 2. června. Na Palachově mostě budou mažoretky soutěžit v pochodovém defilé a na letní scéně v Zámecké zahradě v pódiových skladbách. O postup do celostátního finále v Poděbradech se budou ucházet také domácí Miniotavanky.

Vysílání STTV 21. týden 2013

See video

Sportovci během národního finále v minibasketbalu nezapomněli na pomoc druhým. Ředitel Hasičského záchranného sboru Ota Šmejkal se dívá s optimismem do budoucnosti. Vojáci připravili mítink motocyklistů na strakonickém letišti.

Strakonické minibasketbalisky se mezi elitou neztratily


Začátkem května se ve Strakonicích uskutečnilo Národní finále ČR v minibasketbalu 2013 v kategorii mladších minižaček. Vrcholné přehlídky basketbalových nadějí se zúčastnilo dvanáct nejlepších týmů z celé České republiky. Organizátoři národního finále, které se ve Strakonicích konalo již potřetí, nezapomněli ani na charitativní akci České televize a České basketbalové federace „Každý koš pomáhá“. Jejím hlavním cílem je dlouhodobě pomáhat lidem ve složité životní situaci a přispívat k respektování všelidských hodnot. Strakoničtí tuto akci podporují už sedm let.