Listopad 2013

Zpravodajství STTV - 48. týden 2013

See video

Na jaře začne výstavba nové kruhové křižovatky u obchodní zóny ve Strakonicích. Vojáci pod dohledem odborníků nacvičovali, jak zvládnout rozvášněný dav. Strakonickým házenkářům se daří, házenkáři útočí na čelo prvoligové tabulky.

Dostavba severního půloblouku začne kruhovou křižovatkou


S téměř definitivní platností začne v příštím roce na jaře Ředitelství silnic a dálnic stavět okružní křižovatku nad Kauflandem. Ta bude počátkem plánovaného severního dopravního půloblouku, který výrazně odlehčí Strakonicím od těžké transitní dopravy.

Vojáci se učili zvládat rozvášněný dav


Jak zvládnout rozvášněný dav a obnovit veřejný pořádek si minulý týden procvičili příslušníci 25. protiletadlové raketové brigády ve Strakonicích. Nabyté zkušenosti mohou vojáci uplatnit v různých krizových situacích doma i v zahraničí.
Vzduchem létají nejenom nadávky, ale i lahve a kameny. Agresivita demonstrujících extrémistů stoupá. Výzvy k rozchodu nikdo nerespektuje. Na scénu proto přichází speciálně vycvičená jednotka. Část demonstrantů je těžkooděnci eskortována mimo místo střetu, zbytek prchá. Během několika minut je klid....

Malé televize chtějí posílit svou pozici


Zahájení odborné diskuze o tom, jak vytvořit důstojné podmínky k provozování malých televizí v České republice, bylo hlavním cílem první odborné konference Asociace regionálních a lokálních televizí, která se konala v Praze. Mezi zakládající členy této asociace patří například televize Slovácko, východočeská OIK stejně jako Strakonická televize.

Čestický brambor zahání duševní bídu už devatenáct let


S nápadem uspořádat jednou ročně neformální přehlídku dětské literární tvorby O čestický brambor přišel před dvaceti lety regionální publicista a spisovatel Josef Křešnička. Proč právě brambor? Skutečné brambory vždy zaháněly bídu v tomto kraji a ty literární, v přeneseném slova smyslu, zahánějí zase bídu duševní.

Házenkáři mají dobře rozehraný podzim


Velmi dobře si zatím v první lize počínají házenkáři HBC Strakonice 1921. Soutěž je však neobyčejně vyrovnaná a tak o každý bod do tabulky svěřenci trenéra Vávry musí urputně bojovat.

Házenkáři v posledním utkání opět zvítězili

Strakoničtí házenkáři vyhráli i ve svém dosud posledním utkání, když na domácím hřišti zdolali Dvůr Králové v poměru 27 : 18 (14:12). Nejlepším střelcem byl David Zbíral s jedenácti góly, přičemž čtyři branky padly ze sedmimetrových hodů. (bob)

Výtvarné práce na téma Vánoční zvonění jsou k vidění v informačním centru

Do tradiční vánoční soutěže tentokrát na téma Vánoční zvonění se svými pracemi přihlásil dosud největší počet účastníků. Celkem 190 výtvarných počinů je od 21. listopadu vystaveno ve foyer Městského informačního centra na Velkém náměstí ve Strakonicích. O vítězích opět rozhodne veřejnost. Hlasovat můžete přímo v infocentru až do 27. listopadu. Výstava potrvá do konce roku. (bob)

Ledová královna rozsvítí vánoční strom

Slavnostní zahájení adventu letos ve Strakonicích připadá na neděli 1. prosince. V 16 hodin na Velkém náměstí dojde k vyhlášení vítězů výtvarné vánoční soutěže, následně vánoční strom přijede rozsvítit Ledová královna, která poté zvonkový průvod odvede na strakonický hrad. Více informací získáte na internetových stránkách města Strakonice. (bob)

Basketbalistky postoupily v Českém poháru

Strakonické basketbalistky postoupily už do třetího kola Českého poháru. V Plzni tamější Basketbalový klub totiž jednoznačně přehrály 87 : 51. V dalším pohárovém kole, které je na programu ve středu 4. prosince, Jihočešky čeká Lokomotiva Karlovy Vary. Hraje se opět na západě Čech. (bob)