Říjen 2014

Zpravodajství STTV - 44. týden 2014

See video

Upravený jez na strakonické Křemelce zajistí bezpečnou plavbu vodákům. Nemocnice ve Strakonicích získala prestižní certifikát ekonomické stability. Fotbalové derby ovládl FK Junior, Balvany přehrál o čtyři góly.

Nová propust umožní vodákům bezpečnou cestu


Vodáci, kteří hodlají příští rok splouvat Otavu, se v úseku Strakonic mohou těšit na bezpečnější a plynulejší cestu. Umožní jim to upravený jez na Křemelce.
Až dosud byl tento strakonický jez, ležící u zimního stadionu, postrachem vodáků. Vodní válec, který se pod jezem tvoří, totiž v minulosti už několika lidem proměnil turistický zážitek v boj o holý život, přičemž některé případy skončily tragicky. Povodí Vltavy proto letos nechalo jez na Křemelce upravit. Při levém břehu Otavy přibyla kombinovaná propust pro vodáky a ryby.

Nemocnice získala prestižní certifikát


Strakonická nemocnice patří z hlediska ekonomické stability k nejlepším zdravotnickým zařízením v České republice. Vyplývá to z analýzy společnosti Bisnode, která nemocnici udělila prestižní certifikát s hodnocením AAA – excelentní.

Úpravy v nemocničním areálu pokračují

Investiční aktivity, které se týkají strakonické nemocnice, dosud neskončily. Před dokončením je úprava komunikací v areálu tohoto zdravotnického zařízení a k závěru se chýlí rovněž přestavba bývalého ředitelství nemocnice pro potřeby Všeobecné zdravotní pojišťovny. (bob)

Výsledky voleb vyvolávají rozporuplné reakce


Výsledky nedávných komunálních voleb ve Strakonicích vyvolávají mezi lidmi rozporuplné reakce. Potvrzuje to i anketa, při níž redaktoři Strakonické televize oslovili náhodně vybrané občany. Z odpovědí vyplývá, že lidé většinou příliš nevěří v realizaci předvolebních slibů Strakonické Veřejnosti, a tak čekají, jak se vítězové voleb, kteří v zastupitelstvu získali sedm mandátů, k situaci ve Strakonicích postaví.

FK Junior kráčí za postupem do vyšší soutěže


O fotbalového krále Strakonic se třetí říjnovou neděli hrálo na trávníku sportovního stadionu na Křemelce. V zápase III. třídy se utkaly týmy TJ Balvani a FK Junior Strakonice.

Policistka vystřílela čtyři medaile


Nejlepší policejní střelkyní v České republice pro rok 2014 je Simona Toningerová z územního odboru ve Strakonicích. Na nedávném šampionátu ve střelbě z krátkých služebních zbraní vybojovala celkové prvenství a tři další medaile.

Město uspělo ve sporu o rekonstrukci náměstí

Město Strakonice uspělo v dlouhodobém sporu s manželi Oberfalcerovými o podobu rekonstrukce III. etapy Velkého náměstí. Krajský úřad zamítl společné odvolání Oberfalcerových proti územnímu rozhodnutí, které k plánované akci vydal stavební úřad. Proti rozhodnutí není odvolání. (bob)

Senátorem za Strakonicko je Karel Kratochvíle

Novým senátorem za Strakonicko je Karel Kratochvíle, reprezentant sociální demokracie a ředitel Zemského hřebčince v Písku. Ve 2. kole voleb porazil strakonického lékaře Martina Gregoru z TOP 09 zhruba o dvě a půl procenta hlasů. Účast voličů nedosáhla ani patnácti procent. (bob)

Výlovy rybníků potrvají do poloviny listopadu

Na Strakonicku pokračují výlovy rybníků. Například v úterý 2. listopadu bude sloven rybník Škaredý u Sudoměře, o dva dny později se pak rybáři chystají na sousední rybník Řežabinec. Výlovy rybníků na Strakonicku potrvají až do poloviny listopadu. (bob)