Říjen 2019

Zpravodajství STTV - 44. týden 2019

See video

Naučná stezka Podskalí v péči města prošla v letošním roce zásadní rekonstrukcí. Dům dětí a mládeže uspořádal již sedmý ročník festivalu South Rocks. Grantová komise rozhodla o poskytnutí nadačního příspěvku na realizaci projektu Zahradou poznání. Domácí hospic sv. Markéty ve Strakonicích uspořádal další veřejný koncert tentokrát v prostorách kostela sv. Markéty. Herci divadelního spolku Radomyšl nastudovali operu Wolfganga Amadea Mozarta Don Giovanni. DJ Miloš Zemen oslavil 70. narozeniny. Sport: Vodní pólo.

Zpravodajství STTV - 43. týden 2019

See video

Ve velké zasedací místnosti Městského úřadu se uskutečnil kulatý stůl volebních subjektů na téma Podmínky předvolební kampaně. Česko – americké sympozium neurologů a internistů, které již tradičně pořádá strakonická nemocnice s Českou lékařskou komorou, navštívila řada renomovaných českých i zahraničních odborníků. V rytířském sále strakonického hradu byli oceněni policisté za věrnou a příkladnou službu. Sport: Strakonice mají za sebou 39. ročník Běhu kolem Kuřidla, který se již devatenáct let běhá jako memoriál Františka Kováře. Sportovní akci připravil Ski klub Strakonice.

Zpravodajství STTV - 42. týden 2019

See video

Do opakovaných komunálních voleb se přihlásilo deset volebních subjektů. U strakonického vojenského útvaru existuje skupina dobrovolníků, která ve svém volném čase pomáhá policistům při pátrání po nezvěstných osobách v regionu. Jak se zachovat, když vám u bytu zazvoní podvodníci, bylo tématem dalšího setkání seniorů s policií České republiky. Až do listopadu je možné vidět další zajímavou autorskou výstavu Alexandry Bryksy. Tato česká výtvarnice původem z Ukrajiny nevystavuje v prostorách strakonického hradu poprvé. Také ve Strakonicích se lidé podepisovali a psali vzkazy do Kondolenční knihy k úmrtí Karla Gotta, která byla k dispozici v budově městského úřadu. Sport: soutěž parašutistů Strakonický fez, Pozvánka: festival mluveného slova a poezie Slovoslet 2019

Zpravodajství STTV - 41. týden 2019

See video

Místní akční skupina MAS Strakonicko slaví v letošním roce patnáct let své činnosti. V předvečer státního svátku sv. Václava, hlavního patrona českého národa, se po několikatýdenní opravě interiéru opět otevřel kostel sv. Václava na strakonickém hřbitově. Představit populární bojové sporty ve strakonickém kulturním domě formou galavečera se poprvé podařilo píseckému klubu Kopko Fight club ve spolupráci s městským kulturním střediskem. Další sport: fotbal, hokej, stolní tenis + výzva pro všechny majitele lesů.