Listopad 2019

Zpravodajství STTV - 48. týden 2019

See video

V prostoru pod lékárnou se na Velkém náměstí uskutečnila oslava 30. výročí Sametové revoluce. Vedení města, Rada pro seniory společně s infocentrem pro seniory pozvaly letošní jubilanty na slavnostní setkání do kulturního domu. Rozděleni a přesto spolu“ je název česko-slovenského projektu, do kterého se zapojili žáci strakonické Vyšší odborné školy, Střední průmyslové školy a Střední odborné školy řemesel a služeb společně se žáky Střední odborné školy ze slovenského města Levice. Sport: Trenérská sekce strakonického basketbalového klubu pořádá v tomto měsíci finanční sbírku pro předčasně narozená dvojčátka Karolínku a Rozárku.

Zpravodajství STTV - 47. týden 2019

See video

Lidé ve Strakonicích uctili Den válečných veteránů Na Dubovci 11. listopadu v 11 hodin, tedy v den, ve kterém před sto jedna lety bylo podepsáno příměří a ukončeny krvavé boje I. světové války. V areálu strakonické nemocnice byl otevřen Domov se zvláštním režimem, který poskytuje služby například osobám s Alzheimerovou chorobou. Nadační příspěvek grantová komise Nadace Partnerství v hodnotě 20 000 Kč umožnil další výsadbu ovocných stromků v rámci projektu Zahradou poznání. Další policejní kontrola ve strakonických barech, hernách a restauračních zařízeních měla opět preventivní charakter a byla součástí medializované celorepublikové akce s názvem HAD. Významné výročí 155 let svého vzniku si připomněla Střední průmyslová škola a vyšší odborná škola ve Volyni. Sport: Fotbal, házená.

Zpravodajství STTV - 46. týden 2019

See video

Dětské oddělení strakonické nemocnice dostalo moderní ultrazvuk, který byl z velké části financován z darů firem a drobných dárců. Sametová revoluce 1989 očima pamětníků i dnešních studentů. Čeho si třicet let po revoluci mladí lidé váží a co jim naopak vadí. Pozvánky: Svobodné Strakonice, charitativní koncert pro Denní hospic sv. Markéty Autumn Night Katovice 2019.

Zpravodajství STTV - 45. týden 2019

See video

Sto jedna let uplynulo od doby, kdy vzniklo samostatné Československo. Památný den 28. října si lidé připomínali v České i Slovenské republice. Uskutečnilo se rozlosování čísel pro volební subjekty do komunálních voleb 2019 ve Strakonicích. U příležitosti oslav 101. výročí založení Československa ve Vladislavském sále na pražském Hradě byl mezi dvaačtyřiceti vyznamenanými také Josef Kalbáč, který od prezidenta republiky Miloše Zemana převzal medaili Za zásluhy I. stupně. Oblastní kancelář Jihočeské hospodářské komory ve spolupráci s městy Strakonice, Blatná, Vodňany a Volyně zveřejnila na Fórum podnikatelů Strakonicka výsledky ankety vyhlášené v roce 2019 v kategoriích Významná osobnost, Významný rodák, Významný živnostník a Významná společnost. Ve Strakonicích se uskutečnil již druhý ročník dnů poezie a mluveného slova. Odehrával se na několika místech ve městě pod názvem Slovoslet.