Listopad 2021

Zpravodajství STTV - 48. týden 2021

See video

V očkovacím centru v areálu strakonické nemocnice roste zájem o očkování. Zdravotníci v něm zvládají očkovat až 500 lidí za den. Mezinárodní fotografická soutěž Žena - Woman Strakonice 2021, která bude pro veřejnost otevřena od 5. prosince, doznala několik obsahových změn. V Černé kuchyni strakonického hradu je k vidění tradiční vánoční výstava Muzea středního Pootaví. Ale tentokrát není jenom o Vánocích. Patnáct metrů vysoký vánoční strom byl minulý týden přivezen na Velké náměstí ve Strakonicích. Břetislav Hrdlička zapálil první svíčku na adventním věnci města.

Zahájení adventu 2021 ve Strakonicích

See video

Rozsvícení vánočního stromu a požehnání adventního věnce města Strakonice.

Zpravodajství STTV - 47. týden 2021

See video

Lidé ve Strakonicích si 17. listopadu připomněli Mezinárodní den studentstva a Den boje za demokracii. V Rytířském sále strakonického hradu byli oceněni bezpříspěvkoví dárci krve ze strakonického regionu. Vojákem na zkoušku, tak se jmenuje akce, kterou již po páté uspořádal 25. protiletadlový raketový pluk Strakonice. Do 17. ročníku mezinárodní fotografické soutěže Žena - Woman Strakonice 2021 zaslalo své práce 98 autorů ze 17 zemí celého světa. Tříčlenná porota ocenila jejich kvalitu.

17. listopad 2021 ve Strakonicích

See video

Bez komentáře - 17. listopad 2021 ve Strakonicích

Zpravodajství STTV - 46. týden 2021

See video

Legendární kanon z druhé světové války dominoval letošním oslavám Dne válečných veteránů ve Strakonicích. Vojáci jej veřejnosti představili během slavnostního vzpomínkového aktu, který se uskutečnil ve čtvrtek 11. listopadu u památníku Na Dubovci. Světový den diabetu si každoročně připomínáme 14. listopadu. V tento den se v roce 1891 narodil kanadský lékař Frederick Banting, jeden ze spoluobjevitelů léčebných účinků inzulínu. Smyslem Světového dne diabetu je zdůraznit prevenci diabetu, ve které hraje klíčovou roli zdravý životní styl. Základní škola Františka Ladislava Čelakovského oslavila 90. výročí svého založení. Tehdy nová budova pro chlapce a dívky nesla název Obecné školy Masarykovy a patřila mezi nejrozsáhlejší stavby ve Strakonicích v období první republiky.

Zpravodajství STTV - 45. týden 2021

See video

Jednota Karla Havlíčka Borovského iniciovala vzpomínku na českého vlastence pátera Josefa Šmidingera, který se před 220 lety narodil ve Strakonicích. Po vynucené roční pauze způsobené pandemií byli ve strakonickém kulturním domě slavnostně oceněni policisté nominovaní vedením Územního odboru policie Strakonice. Nadační fond Srdce pro Strakonice otevřel své stálé kontaktní místo v areálu nemocnice. Jeho ředitelkou se stala Pavla Emma Maradová. V Řepici se uskutečnil křest pohádkové knihy Václava Vlčka s názvem „Dědečku, řekni nám ještě pohádku“. Jedná se již o druhou knihu bývalého ředitele základní školy Dukelská ve Strakonicích.

Zpravodajství STTV - 44. týden 2021

See video

Slavnostní shromáždění u příležitosti 103. výročí vzniku samostatného Československa uspořádalo město 28. října u pomníku obětem války. Den předtím se v kasárnách V Lipkách uskutečnil slavnostní nástup 25. protiletadlového raketového pluku, na kterém vybraní vojáci převzali medaile Za službu v ozbrojených silách ČR a pamětní odznaky vzdušných sil. Po 225 dnech skončilo velkokapacitní očkovací centrum ve Strakonicích. V provozu bylo od 11. února do 23. září 2021. V Panské zahradě poděkovali dobrovolníkům zástupci nemocnice, města i kraje. Rozsáhlá oprava krytého plaveckého bazénu nabrala zpoždění a je už jisté, že pro sportovce ani veřejnost nebude bazén do konce roku zpřístupněn. Unikátní live operace předního zkříženého vazu a menisku sledovala prostřednictvím přímého televizního přenosu více než stovka účastníků jednodenního artroskopického mezinárodního sympozia, které se konalo v plzeňském hotelu Vienna House Easy.