Prosinec 2021

Zpravodajství STTV - 52. týden 2021

See video

Ohlédnutí za významnými událostmi roku 2021 tak, jak je zaznamenaly kamery Strakonické televize.

Zpravodajství STTV - 51. týden 2021

See video

Zastupitelé města na svém čtrnáctém zasedání schválili rozpočet města pro příští rok. Komentář ke schválenému rozpočtu poskytli Strakonické televizi starosta města Břetislav Hrdlička a první místostarosta Rudolf Oberfalcer. Ve strakonické nemocnici začali očkovat děti od 5 do 11 let. Ředitel Měšťanského pivovaru Dušan Krankus přijel poděkovat zdravotníkům po ukončeném očkovacím maratonu. Senioři v Domě klidného stáří u sv. Anny dostali vánoční dárky o týden dříve. Anketa: Co pro vás znamenají Vánoce? Sport: Největší pobočka fanoušků Slavie získala čestné uznání. Ve vánočním vysílání nesmí chybět slovo strakonického faráře Romana Dvořáka.

Zpravodajství STTV - 50. týden 2021

See video

V očkovacím maratonu strakonické nemocnice byli očkováni registrovaní i neregistrovaní zájemci o vakcínu proti nemoci covid-19. Ve strakonické restauraci Sůl a řepa v adventním čase vařily nebo obsluhovaly hosty děti z dětských domovů. Odbornou porotou vybrané nejlepší fotografie zaslané do 17. Mezinárodního fotografického bienále ŽENA WOMAN STRAKONICE 2021 jsou od 4. prosince vystavené v Maltézském sále strakonického hradu.

Zpravodajství STTV - 49. týden 2021

See video

Ve Strakonicích bylo otevřeno nové technologicky vyspělé odběrové centrum plazmy. Oprava Katovické ulice, do které investuje Ředitelství silnic a dálnic, měla být dokončena až ve druhé polovině prosince, ale díky příznivému počasí to bude dříve. Vánoční melodie digitální zvonkohry, kterou letos zakoupilo vedení města, bude ve Strakonicích během adventu a Vánoc slyšet několikrát denně. Nový Vánoční speciál tentokrát pokřtili strakoničtí otužilci v řece Otavě. Proč? I to se dozvíte v následující reportáži. Strakoničtí vojáci na misi v Litvě chrání tankové jednotky před útoky ze vzduchu. Václav Havel tak, jak ho nikdy neuvidíte, je název výstavy fotografií od lidí, kteří vzácné fotografie zapůjčili nebo věnovali Knihovně Václava Havla. Originální výstavu je nyní možné vidět ve Šmidingerově knihovně, kde bude pro veřejnost zpřístupněna až do konce ledna příštího roku. Na závěr sestřih astrofotografií Václava Kubeše, pořízených na území města Strakonice během celého letošního roku.