Prosinec 2012

Vysílání STTV 1. týden 2013

See video

V přehledu představíme nejdůležitější události roku 2012. V průmyslové zóně ve Strakonicích začíná fungovat nový sběrný dvůr. Krasobruslaři nezaháleli ani na konci roku, připravili závody i maškarní na ledě ...

Strakonice otevírají nový sběrný dvůr


Obyvatelé Strakonic mohou od 2. ledna využívat nový sběrný dvůr s větší kapacitou v lokalitě Kání vrch. Nadále přitom zůstává v provozu i areál v Tovární ulici.
Nový sběrný dvůr leží v průmyslové zóně na severovýchodním okraji Strakonic. Lidé sem vedle běžného odpadu, jako je starý papír, plasty, kovy či textilie, mohou odkládat i objemný odpad včetně dřevěného nábytku. Dále sem mohou zdarma přivézt například trávu, listí, větve, pneumatiky a různá elektrozařízení. „Odebírat se zde bude i stavební odpad, který však bude zpoplatněn, protože nejde o komunální odpad. A bude sem možné odkládat i stará okna, dveře a další stavební suť,“ řekl Jaroslav Brůžek z Městského úřadu Strakonice.

Odpad můžete přivážet sedm dnů v týdnu

Nový sběrný dvůr v průmyslové zóně Kání vrch bude v provozu od pondělí do soboty celý den s polední přestávkou, otevřeno je i v neděli dopoledne. Sběrný dvůr v Tovární ulici bude nadále odpad přijímat od pondělí do pátku pouze odpoledne, v sobotu během celého dne a v neděli v dopoledních hodinách. Přesnou otevírací dobu najdete na internetových stránkách města Strakonice v rubrice Občan – Městský úřad - Řešení životních situací – Sběrné dvory. (bob)

Přehled nejdůležitějších událostí roku 2012 ve Strakonicích


Do běžného provozu přešla po několikaměsíční rekonstrukci dvě vodohospodářská zařízení: úpravna vody v Hajské a čistírna odpadních vod. Modernizace vodárny v Hajské přišla na více než 85 miliónů korun a přinesla další zlepšení kvality vody. Smyslem modernizace čistírny, která stála 370 miliónů, bylo dosáhnout vyšší účinnosti při odstraňování dusíku a fosforu z odpadní vody.

Větší či menší obnovou prošly v průběhu roku i různé školní budovy, které patří do majetku města Strakonice. Například byla dokončena rekonstrukce školy F. L. Čelakovského v Chelčického ulici včetně úprav okolí. Novou tvář a výrazně úspornější provoz získal zateplením další školní objekt, budova v Jezerní ulici.

Krasobruslaři připravili maškarní i závody


Strakoničtí krasobruslaři nezaháleli ani mezi vánočními svátky a Novým rokem. Kroužek působící při hokejovém klubu HC Strakonice připravil hned dvě akce – maškarní na ledě a mezioddílové krajské závody žáků.

Firma Denios postaví nový závod

Dalších zhruba čtyřicet lidí by mohlo najít práci v novém závodu, který v průmyslové zóně Jelenka ve Strakonicích hodlá vybudovat zdejší pobočka společnosti Denios. Zástupci firmy už podepsali s městem smlouvu na koupi více než čtyřhektarového stavebního pozemku. Právě sem hodlá Denios přestěhovat stávající provoz v Heydukově ulici a výrobu rozšířit přibližně o padesát procent. (bob)

Pohár Ekonomických služeb je v polovině

Polovinu zápasů má za sebou seniorská část 15. ročníku Poháru Ekonomických služeb – BH v halové kopané. Nejlépe si zatím vede tým Petráškova pramene, který v pěti utkáních ztratil body pouze při remíze s celkem Staré gardy, jemuž patří průběžná třetí pozice. Druhé jsou Katovice, ty v předvánočním kole vyhrály všechny tři zápasy. Turnaj pokračuje třetím hracím dnem ve strakonické sportovní hale v sobotu 5. ledna od 9 hodin. (bob)

V galerii uvidíte díla na téma (A)symetrie

Novou výstavu můžete vidět v galerii pod širým nebem Artwall v Želivského ulici ve Strakonicích. Výtvarná díla na téma (A)symetrie zde najdete až do 25. ledna. (bob)

Další Tvořivý podvečer naučí vytvářet nitěnou grafiku

Jak se dělá nitěná grafika si můžete vyzkoušet při Tvořivém podvečeru s Janou Věženskou. Akci, kterou pořádá Šmidingerova knihovna ve Strakonicích, můžete navštívit v pondělí 7. ledna mezi 17. a 19. hodinou v půjčovně v Husově ulici. (bob)

Vysílání STTV 52. týden 2012

See video

Strakonice mají novou protipovodňovou ochranu, stála téměř sto miliónů korun. Strakonická nemocnice uzavírá smlouvy s pojišťovnami, všechny obory zůstávají. Folklorní soubor Prácheňák se při vánočním koncertu rozloučil s Josefem Režným ...