Prosinec 2014

Zpravodajství STTV - 52. týden 2014

See video

Strakonické zastupitelstvo na svém prosincovém zasedání schválilo rozpočet na rok 2015. Děti ze Základní umělecké školy ve Strakonicích vytvořily úspěšný animovaný film. Sváteční výstava v Muzeu středního Pootaví přibližuje chuť a vůně Vánoc.

Další důležité oznámení Strakonické televize

Vážení diváci,
Rada města Strakonice na svém 4. zasedání, které se konalo 3. prosince 2014, rozhodla o ukončení účinnosti svého usnesení z 19. listopadu ve věci „dočasného přerušení průběžné práce reportérů a dalších pracovníků STTV“. V praxi toto rozhodnutí znamená, že pro Vás po čtrnáctidenní přestávce opět můžeme připravovat aktuální zpravodajství, pokračujeme tedy týdenním blokem číslo 51. O dalších případných změnách Vás opět budeme informovat.
Děkuji Vám za dosavadní přízeň a za pochopení.
Mgr. Robert Malota, šéfredaktor Strakonické televize

Zpravodajství STTV - 51. týden 2014

See video

První etapa nákladné modernizace vlakového nádraží ve Strakonicích skončila. Prácheňský soubor písní a tanců výročním koncertem oslavil 65. narozeniny. Strakoničtí krasobruslaři se při lední show vypravili na cestu kolem světa.

Přidejte se k nám na Facebooku

Skončila první etapa modernizace vlakového nádraží


První část rozsáhlé rekonstrukce vlakového nádraží ve Strakonicích končí. Od čtvrtka 11. prosince už cestující mohou využívat nové ostrovní nástupiště s bezbariérovým přístupem. Další etapa modernizace začíná na jaře a potrvá do poloviny léta.
Proměna zanedbaného železničního uzlu ve stanici splňující parametry 21. století začala v polovině dubna tohoto roku. Letošní část stavební akce, za niž Správa železniční a dopravní cesty zaplatí celkem téměř půl miliardy korun, zahrnovala rekonstrukci takzvané sudé skupiny kolejí, vybudování přibližně třetinové délky podchodu a výstavbu nového ostrovního nástupiště. Podle zástupců dodavatelské firmy se ale stavbaři nevyhnuli určitým problémům. „Došlo k jistým komplikacím, a to hned koncem srpna, když jsme šli do sedmi metrů hloubky podchodu. To hodně pršelo a my jsme se na píscích bořili a topili,“ vysvětlil Jakub Vysoký,

Prácheňský soubor oslavil 65 let existence


Výročním koncertem si současní i bývalí členové Prácheňáku připomněli 65 let existence tohoto strakonického folklórního souboru. Pestrému programu první prosincovou sobotu tleskal diváky zaplněný sál Domu kultury.

Strakoničtí krasobruslaři se při exhibici vydali na cestu kolem světa


Již počtvrté nacvičili strakoničtí krasobruslaři vánoční lední show, tentokrát na téma Cesta kolem světa. Uskutečnila se v čase adventním, 8. prosince na zimním stadionu ve Strakonicích.
Diváci se na strakonickém zimním stadionu vydali s malými i velkými krasobruslaři na více než hodinovou cestu do nejrůznějších států a světadílů. Kromě České republiky navštívili Rakousko, Jihoafrickou republiku, Japonsko, Antarktidu, Rusko, Švédsko, Kubu, Indii a Spojené státy. Krasobruslaři z každého světadílu, z každého státu předvedli ukázku tance, který je nejlépe charakterizuje.

Házenkáři přezimují na prvním místě


Velmi úspěšný podzim mají za sebou házenkáři HBC Strakonice. V posledním utkání I. ligy před zimní přestávkou svěřenci Miroslava Vávry zdolali béčko Jičína jednoznačně 28 : 18 a celkově vedou tabulku s 21 body za 10 vítězství a jednu remízu. Jihočeský tým, který disponuje nejlepší obranou a druhým nejlepším útokem, se může pochlubit i průběžně nejlepším střelcem soutěže. Je jím Martin Mošovský, autor 69 gólů. Strakoničtí házenkáři letos na podzim nestačili pouze na extraligové Lovosice, kterým v osmifinále Českého poháru na domácí palubovce podlehli 28: 37. Slušnou výchozí pozici do jarní části sezóny mají rovněž strakonické házenkářky. Ty jsou zatím po polovině II. ligy na čtvrtém místě se 14 body, když vyhrály sedm z deseti zápasů. (bob)

Zastupitelé projednají návrh rozpočtu na rok 2015

K prvnímu pracovnímu jednání se nové strakonické zastupitelstvo sejde ve středu 17. prosince od 15 hodin ve velké zasedací místnosti Městského úřadu. Na programu je řada důležitých bodů včetně návrhu rozpočtu na rok 2015. Dále se bude projednávat například cena vodného a stočného, změna tarifních podmínek městské hromadné dopravy či rekonstrukce místní komunikace Krále Jiřího z Poděbrad. (bob)

U městských organizací došlo k personálním změnám

Na přelomu listopadu a prosince došlo či dochází ve Strakonicích k několika personálním změnám u městských organizací. Ve středu 26. listopadu rozhodla Rada města o odvolání dosavadní ředitelky Městského kulturního střediska Strakonice. Evu Dresslerovou nahradil František Christelbauer na dobu určitou, nejdéle však do 30. června 2015, než bude vypsáno výběrové řízení. Ve středu 3. prosince byl z funkce ředitele Městského ústavu sociálních služeb s okamžitou účinností odvolán Karel Seknička, jeho povinnosti zatím převzala dosavadní zástupkyně ředitele Zdeňka Jirecová. V dohledné době má být vypsáno výběrové řízení na nového ředitele. Naopak sama podala výpověď dosavadní tisková mluvčí městského úřadu Marie Kotlíková, která odchází k poslednímu prosinci. Na druhé straně Rada města přehodnotila své listopadové rozhodnutí o dočasném přerušení výroby nového zpravodajství Strakonické televize.