Říjen 2011

Vysílání STTV 44. týden 2011


Škola dostává před zimou nový kabát

Přehraj video
Rekonstrukce základní školy Krále Jiřího z Poděbrad vrcholí. Hotova je podstatná část plánovaných prací, v průběhu listopadu bude zateplena i tělocvična.
S dvouměsíčním zpožděním, tedy od 1. srpna, začala rekonstrukce Základní školy Krále Jiřího z Poděbrad ve Strakonicích. Tato téměř dvacetimilionová investice je z devadesáti procent hrazena z operačního programu Ministerstva životního prostředí a je zaměřena především na zateplení budovy. „Takže se provádí zateplení celého obvodového pláště, střechy a výměna všech oken, kterých je přibližně tři sta devadesát," sdělil ředitel školy Josef Mráz.

Zateplení uspoří statisíce ročně

Zateplení Základní školy Poděbradova ve Strakonicích by podle propočtů mělo přinést úsporu více než 41 procent energie. Převedeno na finance se tak podle současných cen ušetří přes půl miliónu korun ročně. (bob)

U psychotestů neprošel první vybodovaný řidič

Přehraj video
Novela silničního zákona po prvních třech měsících platnosti přinesla své ovoce i na Strakonicku. Prvních osm vybodovaných řidičů podstupuje povinné psychologické vyšetření a policisté zaznamenali větší používání pásů a dětských autosedaček.

Na sportovním stadiónu dojde k úpravám zeleně

Přehraj video
Strakonické sportoviště Na Sídlišti ještě letos na podzim čekají změny. Některé přestárlé a nevhodné stromy zmizí a nahradí je nové dřeviny.

Pěvecký sbor Fere Angeli zahájil jubilejní sezónu

Přehraj video
Na prahu jubilejní desáté sezóny stojí dětský pěvecký sbor Fere Angeli, který působí při Základní umělecké škole Strakonice. Prvním z tradičních vrcholů sezóny bude prosincový vánoční koncert.

Hokejové soutěže na Strakonicku se už naplno rozběhly

Přehraj video
Okresní hokejové soutěže, kterých se účastní celkem dvacet týmů, jsou v plném proudu. Tato sezóna přináší několik novinek.
Pouze šest celků, tedy o jednoho méně než vloni, má okresní hokejový přebor, kterého se účastní po třech týmech ze Strakonicka a sousedního Klatovska. Chybí poslední vítěz, mužstvo Nové Vísky, takže na led za strakonickou část nastupují Diorit, Drahonice a Katovice, zatímco z Plzeňského kraje jsou Horažďovice, Sušice a Luby. Po dvou kolech, která týmy odehrály do naší uzávěrky, se zatím nejvíce dařilo Dioritu, jenž jako jediný nepřišel o body a měl vysoce aktivní skóre 13 : 4.

Slavnostní shromáždění připomněla vznik Československa

Třiadevadesáté výročí vzniku samostatného Československa si i ve Strakonicích koncem minulého týdne připomněla řada občanů a organizací. Například vojáci 25. protiletadlové raketové brigády měli slavnostní nástup, slavnostní shromáždění pak u pomníku obětem války u hřbitova připravilo Město Strakonice. (bob)

Strakonická nemocnice má nového primáře

Gynekologicko-porodnické oddělení ve Strakonicích má od 1. listopadu nového primáře. Osmapadesátiletý Václav Vlášek přichází z pozice vedoucího operačních sálů gynekologicko-porodnického oddělení Podolí v Praze a lékařskou praxi vykonává 33 let. Bývalý strakonický primář Alfred Dörr odešel do nemocnice v Brandýse nad Labem a provoz centra onkologické prevence na strakonické gynekologii po jeho odchodu převezme právě primář Vlášek. (mav)

Ministr obrany navštívil protiletadlovou brigádu

Protiletadlovou raketovou brigádu ve Strakonicích v minulých dnech navštívil ministr obrany Alexandr Vondra společně se zástupcem náčelníka generálního štábu Armády České republiky generálem Miroslavem Žižkou. Ministr Vondra řekl, že strakonická brigáda má před sebou dlouhou budoucnost. Ocenil rovněž, že hlavní funkcionáři útvaru mají jasnou představu budoucího vývoje a chtějí se aktivně podílet na výstavbě moderních prostředků protivzdušné obrany, které budou použitelné i v zahraničních operacích. (bob)